De WerkGelukMachine

Betekenisvol werken vanuit eigen motivatie

Heb je ooit stil gestaan bij de betekenis en het perspectief in jouw werk? Past het werk jou of wringt het ergens en je weet niet waar? Zoek je naar meer betekenis in het (werk)leven? Of is het uitdaging om als leidinggevende jouw team gemotiveerd te krijgen?

Samen met Joep van den Beuken help ik medewerkers en organisaties om hierachter te komen. Met de WerkGelukMachine lopen we allerlei wetenschappelijke theorieën en onderzoeken uit de positieve psychologie door. In één visueel overzicht ontdek je verbindingen tussen allerlei begrippen, die stuk voor stuk persoonlijk worden ingevuld. De WerkGelukMachine laat medewerkers en organisaties spelenderwijs kijken naar verschillende geluksaspecten in het werkleven.

Los van alle verplichtingen, verwachtingen en onzekerheden in het werk, kan het werkelijk als een bevrijding voelen om het werk, het team of de organisatie onder de werkgeluk-scope te nemen: wat drijft jou of jouw team in het werk? Hoe lukt het medewerkers om meer zichzelf te zijn? Wat was en is de trigger van mensen om dit werk te vervullen? En die oorspronkelijke motivatie, die bevlogenheid, is die nog levend?

Onze eigen drive

Sinds 2015 coach ik samen met Joep van den Beuken medewerkers en managers op het gebied van werkgeluk. Hoewel het begrip werkgeluk meer een bekendheid geniet, staat het in het bedrijfsleven nog in de startblokken. Onze persoonlijke drive is om werkgeluk centraal te stellen en samen te werken aan een betere wereld door het beste uit onszelf te halen in ons werk, dit mee te nemen naar huis en in de contacten met anderen. Uiteindelijk bepaalt dit hoe we met onze omgeving omgaan.

In de WerkGelukMachine gaat het ons niet om ‘de ikkige gelukszoekende individualist’, maar vooral in de betekenis in wat we doen en dat we dit voor samen doen. Dirk De Wachter verwoordt het mooi verwoord in zijn boek ‘De kunst van het ongelukkig zijn’.

Streven naar het geluk als levensdoel is een vergissing. Streven naar zin en betekenis, daarentegen, is waar het leven om draait.

Dirk de Wachter

Coaching

Middels coachingsgesprekken, video’s, opdrachten en een persoonlijke invulmap van de WerkGelukMachine kom je erachter wat jouw motivatie is. We doorlopen de processen rondom werkgeluk visueel aan de hand van de WerkGelukMachine.

Neem contact met me op als je wilt samenwerken of als je graag meer wilt weten over coaching met de WerkGelukMachine of gewoon omdat het boeit.

Wij geloven in goede contacten: wie goed doet, goed ontmoet.

06-38770590